viernes, 4 de noviembre de 2011

Claude Cahun en la Virreina

De dimarts a diumenges i festius, de 12 a 20 h
28.10.2011 - 05.02.2012
Claude Cahun

L’obra fotogràfica de Claude Cahun (pseudònim de Lucy Schwob, 1894-1954), durant molt de temps desconeguda, gaudeix actualment d’una gran rellevància, tal i com ho demostren les nombroses exposicions que se li han dedicat en els darrers vint anys i la proliferació de treballs de referència. Aquesta retrospectiva, la primera d’aquesta envergadura en els darrers setze anys, té com a objectiu no només mostrar la unitat i la diversitat d’un recorregut artístic, sinó també inscriure aquest recorregut dins el conjunt d’un periple intel·lectual la singularitat i l’audàcia del qual troben avui un ressò significatiu.

Aquesta exposició ha estat organitzada pel Jeu de Paume, París, i coproduïda amb La Virreina Centre de la Imatge, Barcelona, i The Art Institute of Chicago.

La mostra inclou, a la Sala Xavier Miserachs, la pel·lícula Playing a Part: the story of Claude Cahun(direcció de Lizzie Thynne, Regne Unit, 2011) que combina imatges d’arxiu poc vistes amb imatges actuals i imita l’estil surrealista de la fotògrafa.


mas info>>>http://virreinacentredelaimatge.bcn.cat/claude-cahun

 

No hay comentarios: