miércoles, 13 de mayo de 2009

Jornada::::: Moviment Intersex


El proper dissabte 16 de maig, a les 16h

al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Jornada
Moviment Intersex: contexts i horitzons

Organitzada per la Xarxa d'Acció Trans i Intersex de Barcelona



Las personas intersex son todas aquellas personas que en el momento de nacer tienen un cuerpo difícilmente clasificable entre las cassilas de “niño” o “niña”.
Frente a estas realidades, se abre un complejísimo panorama que comprende cuestiones médicas, legales y sociales, y que incluye desde cirugías genitales en bebés hasta la reivindicación de espacios físicos y simbólicos para las personas intersex, pasando por todo un entramado legal y social de imposibilidades para vivir fuera de las categorías de “hombre” o “mujer”. Al mismo tiempo que la intersexualidad es recientemente catalogada como “trastorno de la diferenciación sexual” por los manuales médicos, el movimiento intersex reclama la revisión de los protocolos médicos actuales, la visibilización de las realidades intersex y la creación de espacios simbólicos de deseo para los cuerpos que escapan a la norma sexual binaria.
Esta jornada pretende, por un lado, ser un espacio de información para acercarnos a las realidades y vivencias intersex (tanto en lo que se refiere a protocolos de tratamiento como en lo relacionado, especialmente, con las reivindicaciones y situación actual del movimiento) y, por otro lado, iniciar en Barcelona un necesario debate sobre la situación de las cuestiones intersex y empezar una labor de visibilización de realidades y reivindicación de derechos en nuestra ciudad.



Programa de la Jornada:

16h. Contexts: àmbits mèdic, social i legal

- Gabriel Martín: psicòleg de la Coordinadora Gai-Lesbiana de Barcelona. Partint de la seva pròpia experiència, treballada per a impulsar el coneixement de la realitat intersex a l'Estat Espanyol.
- Sílvia Garcia Dauder: departament de psicologia social, Universitat Rey Juan Carlos, part integrant del moviment queer-feminista a l'Estat Espanyol.
- Núria Gregori: antropòloga social, universitat de València; infermera de l'Hospital Universitari d'Elx.
- Dolores Romero: professora de Dret i membre del Seminari Interdisciplinar de Gènere, Universitat Miguel Hernández.


18:30h. Horitzons: el moviment intersex

- Mauro Cabral: activista intersex d'Argentina, membre de Mulabi i de la Comissió Internacional de Drets Humans de Gais i Lesbianes. Doctor en Filosofia per la Universitat de Córdoba (Argentina).
- Dannie Reynal: activista intersex del sud de França.
- Vincent Guillot: activista intersex i membre fundador del moviment intersex feminista a Europa. Recentment ha publicat un treball col·lectiu titulat "A qui pertanyen els nostres cossos? Feminisme i lluites intersex" (Nouvelles Questions Féministes, març de 2008).
- Dominique Salm: activista intersex, psicòleg i sexòleg de nacionalitat belga que resideix actualment a Catalunya. Es dedica a l'acompanyament psicològic i sexològic de les persones amb hipospadias i altres formes d'intersexualitat, així com de les seves famílies. Ha participat en programes de ràdio i congressos internacionals d'urologia.


Hi haurà servei de traducció simultània francès-castellà (no totes les persones assistents a la Jornada comprenen el català però sí el castellà, i per qüestions pressupostàries no podem realitzar la traducció a ambdós idiomes)


Per a més informació: xarxatransintersex@gmail.com


1 comentario:

Ellery Hackett dijo...

Buenas.

Es la primera vez que leo tu blog, en realidad me parece una buena lectura lo que expones. Creo que leer este tipo de experiencias y opiniones son algo que no puede realizarse todos los dias (por lo menos, no sin un aire de desaprobacion, ya sea en articulos u otras historias).

Solo me resta decir: "gracias por la lectura".